A venit,toamna
2 participanți
Pagina 2 din 13
Pagina 2 din 13 • 1, 2, 3, ... 11, 12, 13
Re: A venit,toamna
Pisicile sunt extrem de cunoscute din cauza comportamentului antisocial si anti uman de care dau dovada, dar si deoarece iubesc sa dea jos orice lucru pe care il ating. Acest tip de comportament poate fi vazut ca o actiune destul de enervanta, insa oamenii de stiinta sugereaza ca exista un inteles si mai profund al acestui comportament adoptat de pisici. Ei bine, se pare ca aceasta actiune nu este descrisa ca fiind un instinct animalic ci este, mai degraba, o modalitate prin care felinele incearca sa ne atraga atentia.
„Spre deosebire de caini sau de vaci- animale pe care le-am domesticit cu mult timp in urma-, pisicile se auto- domesticesc si nu au nevoie de oameni pentru a supravietui. Pisicile se folosesc de noi, aceasta fiind doar o modalitate de a lor pentru a obtine ceea ce isi doresc- adica sa fie hranite”- declara Dr. Eric Doughtery.
Crearea de locuri izola
te ar putea fi o rezolvare la aceasta problema, dar si locurile linistite ar putea fi benefice pentru ca pisica sa isi imblanzeasca comportamentul distructiv. „Diferenta dintre caini si pisici este ca putem sa dresam ambele specii de animale, insa in cea mai mare parte a timpului, dresam cainii sa faca ceea ce ne dorim noi. Pe de alta parte, pisicile ne dreseaza pe noi sa raspundem in functie de ceea ce vor ele”- sustin oamenii de stiinta.
„Spre deosebire de caini sau de vaci- animale pe care le-am domesticit cu mult timp in urma-, pisicile se auto- domesticesc si nu au nevoie de oameni pentru a supravietui. Pisicile se folosesc de noi, aceasta fiind doar o modalitate de a lor pentru a obtine ceea ce isi doresc- adica sa fie hranite”- declara Dr. Eric Doughtery.
Comportament distructiv pisici
Dr. Eric a mai explicat ca atunci cand pisicile vaneaza, acestea prefera sa se uite dupa obiecte mici sau rapide pe care le vad pe podea sau pe sol, lucrurile stationare neavand niciun fel de importanta pentru ele si, de aceea, prefera sa le dea deoparte din calea lor. „Exista lucruri pe care oamenii pot sa le implementeze pentru a reduce un asemenea comportament. Trebuie doar sa se stie ca pisicile sunt creaturi care au obiceiuri ciudate si orice schimbare a mediului in care traiesc ar putea sa le supere”- mai adauga cercetatorul.Crearea de locuri izola

Lamulti ani,Ionut nepotul sorei ,Violeta !
La multi ani,Ionelia Iftimie,!
La multi ani,Oana a Gelei si nepoata mea ..din indepartata Anglie!
La multi ani,Ionut fiul Gelei si nepotul meu din Anglia,acolo unde esti!
Ziua Sfântului Ioan Botezătorul reprezintă încheierea oficială a sărbătorilor de iarnă deschise la Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie.
Sărbătoarea Sfântul Ioan este o zi de bucurie, şi, potrivit tradiţiei, cine nu se veseleşte în această zi va fi trist tot timpul anului.
Tradiţia mai spune că astăzi fiecare trebuie să se stropească cu Agheasma Mare, pentru a fi ferit de boli în decursul anului.
Se mai crede, de asemenea, că, dupa Sfântul Ioan se botează gerul, adică se înmoaie frigul şi începe să se mai înălzească.
La multi ani…oare am uitat pe cineva?!
Da,LA MULTI ANI,tuturor de pretutindeni care poarta acest minunat nume,ION !
Sa aveti o zi cu triumf ,liniste ,pace si multa caldura si iubire in suflete,iar voi sa fiti binecuvantati de BUNUL DUMNEZEU !

La multi ani,Ionelia Iftimie,!
La multi ani,Oana a Gelei si nepoata mea ..din indepartata Anglie!
La multi ani,Ionut fiul Gelei si nepotul meu din Anglia,acolo unde esti!
Ziua Sfântului Ioan Botezătorul reprezintă încheierea oficială a sărbătorilor de iarnă deschise la Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie.
Sărbătoarea Sfântul Ioan este o zi de bucurie, şi, potrivit tradiţiei, cine nu se veseleşte în această zi va fi trist tot timpul anului.
Tradiţia mai spune că astăzi fiecare trebuie să se stropească cu Agheasma Mare, pentru a fi ferit de boli în decursul anului.
Se mai crede, de asemenea, că, dupa Sfântul Ioan se botează gerul, adică se înmoaie frigul şi începe să se mai înălzească.
La multi ani…oare am uitat pe cineva?!
Da,LA MULTI ANI,tuturor de pretutindeni care poarta acest minunat nume,ION !
Sa aveti o zi cu triumf ,liniste ,pace si multa caldura si iubire in suflete,iar voi sa fiti binecuvantati de BUNUL DUMNEZEU !

Buna dimineata prieten drag de Sfantul Ion !.
"Dimineata"este un parfum:miroase a proaspat,a minune,a viată!
...este un colt de vis,o bucată de sperantă,o picătură de optimism,o farama de iubire
Sa-ti fie ziua placuta, mai frumoasă, unică şi binecuvântată!
Sanatate,spor în tot ceea ce întreprinzi şi bucurii pe măsură!

"Dimineata"este un parfum:miroase a proaspat,a minune,a viată!
...este un colt de vis,o bucată de sperantă,o picătură de optimism,o farama de iubire
Sa-ti fie ziua placuta, mai frumoasă, unică şi binecuvântată!
Sanatate,spor în tot ceea ce întreprinzi şi bucurii pe măsură!

GEMENI (22.05-21.06)
Planeta dominantă: Mercur, planeta trăncănelii şi nevricalelor.
Animalul sacru: papagalul
Personalitate: Gemenii sunt isteţi şi foarte adaptabili, cu alte cuvinte
nişte oportunişti lipsiţi de scrupule. Stăpânesc perfect arta comunicării
şi pot să te mintă în faţă fără să clipească. Sunt drăgălăşenia
întruchipată când vor să obţină ceva şi de-a dreptul sadici când au chef
să se joace cu nervii altora. Sprinteni şi îndemânatici, dispar când ţi-e
lumea mai dragă şi pot face nevăzute diverse obiecte care li se par
interesante. Îşi scot din minţi şefii şi consorţii, dar nici unii nu-i dau
afară, din cauză că se pricep să le spună bancuri. În dragoste, sunt deschişi tuturor posibilităţilor şi ar fi primii care ar subscrie la legalizarea poligamiei. Cu toate astea, în clipele romantice au tendinţa de a-şi exprima pasiunea uitându-se pe pereţi.

- superficial
- instabil
- oportunist
- agitat şi mincinos
- poate scoate uşor pe oricine din minţi
Meseria potrivită: agent de vânzări, scamator, chelner, escroc.
Pizza magică: Calzone.
Medicamentul norocos: gargara.
”Oricat de multe stele ar fi pe cer,oricat de mare ar fi splendoarea lor,noaptea tot noapte se va chema,iar omul tot va astepta rasaritul.Tot astfel,oricat de mari ar fi realizarile acestei lumi,ele nu vor putea inlocui vreodata NEVOIA noastra DE DUMNEZEU,de altfel singura nevoie care ne distinge de toate celelalte fapturi.”
CosticaOanca-Ingerul din singuratate.

CosticaOanca-Ingerul din singuratate.

Ultima editare efectuata de catre anitanna-6 in Sam Sept 02, 2017 2:16 pm, editata de 1 ori
Viața este ca un ecou , toate vin înapoi : binele, răul, minciuna, adevărul...Da lumii tot ce ai mai bun si binele se va intoarce la tine ! Cei ce se cred saraci cer, cei ce se stiu bogati , daruiesc . Nu conteaza ca este un simplu salut sau un gand mai profund, ca este un zambet sau o mana de ajutor , ca este intr-o zi de sarbatoare sau una obisnuita. Daruieste ceea ce ai , dar, mai ales, ceea ce esti . Nu te intrista cand darul tau nu este inteles si nici bine primit, importanta ramane mereu multumirea cu care ai daruit tu. Dintr-o multumire se naste o bucurie , din mai multe multumiri se naste un suflet frumos si fericit . Iti doresc sa ai o zi placuta, cu impliniri , cu bucurii si cu multa multumire si dragoste!..
De la mine, numai ganduri bune !

De la mine, numai ganduri bune !

Ultima editare efectuata de catre anitanna-6 in Dum Sept 03, 2017 1:24 am, editata de 1 ori
” Un zâmbet este adesea esenţialul. Eşti plătit cu un zâmbet. Eşti răsplatit cu un zâmbet. Eşti însufleţit de un zâmbet. Şi calitatea unui zâmbet te poate face să mori………” 
Francesco Napoli

Francesco Napoli

Să rămâi deschis la iubire… Un trandafir visa zi si noapte despre albine…dar nici o albină nu poposea vreodată pe petalele lui. Dar el continua sa viseze…in timpul nopţilor lungi, îşi imagina un cer plin de albine care coborau în zbor să-i dea sărutări afectuoase....Astfel….el reuşea să reziste pâna în ziua următoare când se deschidea iar sub lumina soarelui… Într-o noapte , luna care vedea singurătatea trandafirului îl intrebă : - N-ai obosit sa aştepti? - Poate…dar trebuie să încerc în continuare… - De ce? - Pentru că dacă nu voi ramane deschis…mă voi ofili pur si simplu… Uneori…..când singuratatea pare să strivească orice frumuseţe….singura cale de a rezista este să rămâi deschis !

O saptamana binecuvantata cu sanatate si reusite! La o cafea

cateva sfaturi de bun simt???

Culcă-te și trezește-te odată cu păsările – vei culege toate grăunțele de aur ale zilei.
Mănâncă mult verde – vei avea picioare puternice și inimă rezistentă, precum viețuitoarele codrului.
Inoată des – și te vei simți pe pământ precum peștele în apă.
Privește cât mai des cerul – și vor deveni gândurile tale ușoare și limpezi.
Taci mult, vorbește puțin- și în sufletul tău va poposi tăcerea, iar duhul îți va fi liniștit și plin de pace.
SFÂNTUL SERAFIM DE SAROV

Ultima editare efectuata de catre anitanna-6 in Mar Sept 05, 2017 12:28 pm, editata de 1 ori
Nu te iubesc drept trandafir de sare,
Topaz, garoafe, săgetări aprinse:
Ci cum iubeşti întunecate lucruri,
Taină, între inimă şi umbră.
Ca pe o piatră ne-nflorită ce poartă
Lumina unor flori în ea, în taină,

Eu te iubesc, şi dragostea ta-mi suie
Ca din pământ mireasmă tainic strânsă.
Fără să ştiu, eu te iubesc orbeşte,
Fără mândrie, fără gând şi simplu
Astfel mi te-a-nchis în ea iubirea.
Astfel încât topiţi într-o fiinţă,
Aproape încât mâna ta pe pieptu-mi
E-a mea şi visul ochii tăi mi-adoarme.
Muzica:Amour_Secre -Hélène_Rolles

Topaz, garoafe, săgetări aprinse:
Ci cum iubeşti întunecate lucruri,
Taină, între inimă şi umbră.
Ca pe o piatră ne-nflorită ce poartă
Lumina unor flori în ea, în taină,

Eu te iubesc, şi dragostea ta-mi suie
Ca din pământ mireasmă tainic strânsă.
Fără să ştiu, eu te iubesc orbeşte,
Fără mândrie, fără gând şi simplu
Astfel mi te-a-nchis în ea iubirea.
Astfel încât topiţi într-o fiinţă,
Aproape încât mâna ta pe pieptu-mi
E-a mea şi visul ochii tăi mi-adoarme.
Muzica:Amour_Secre -Hélène_Rolles
- "Nu cunoşti decât lucrurile pe care le îmblânzeşti, spuse vulpea. Oamenii nu mai au timp să cunoască nimic.Cumpără lucruri de-a gata de la negustori. Dar, cum nu există negustori de prieteni, oamenii nu mai au prieteni. Dacă vrei un prieten, îmblânzeşte-mă."
Ai pastruns vreodata dincolo de curcubeu sa vezi daca e colorat si-n partea cealalta? Nu ? Nici eu .. Viata este o piesa de teatru,iar noi suntem actorii ei. Jucam cu rolul neanvatat si nu e nimeni sa nu sufle cand ne incurcam!
Buna dimineata,tuturor !
Doamnelor,se pare ca sunteti suparate de nu ati pasit,o parte din voi,pragul Cafenelei ieri
… oricum pe mine ma ingrijoreaza acest lucru,dar sa cred ca e doar o lipsa de timp, si nu din alte motive mai grave,serioase… :?
In aceasta dimineata la fel de senina,placuta,la 2 grade..din sud de Moldova,dintr-un mic coltisor al ei.. :? . va trimit ganduri dragi,frumoase si bune doar de bine si sanatate!
Le gasiti ca in fiecare dimineata in fiecare sorbitura de cafea…
Ma gandesc la voi… imi pasa…Va imbratsiez cu drag!
Doamnelor,se pare ca sunteti suparate de nu ati pasit,o parte din voi,pragul Cafenelei ieri

In aceasta dimineata la fel de senina,placuta,la 2 grade..din sud de Moldova,dintr-un mic coltisor al ei.. :? . va trimit ganduri dragi,frumoase si bune doar de bine si sanatate!
Le gasiti ca in fiecare dimineata in fiecare sorbitura de cafea…
Ma gandesc la voi… imi pasa…Va imbratsiez cu drag!
Pagina 2 din 13 • 1, 2, 3, ... 11, 12, 13

» A venit,a venit Toamna
» E, PRIMAVARA !
» A venit,toamna
» A venit,a venit Toamna
» Vizualizati primul subiect
» E, PRIMAVARA !
» A venit,toamna
» A venit,a venit Toamna
» Vizualizati primul subiect
Pagina 2 din 13
Permisiunile acestui forum: