A venit,toamna
2 participanți
Pagina 18 din 40
Pagina 18 din 40 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40
Re: A venit,toamna
[size=30]O zi minunata![/size]
[size=30]Cantecul lebedei..............[/size]
Asa cum soarele incalzeste pamantul si da viata fiintelor,plantelor-tuturor vietuitoarelor,asa cum apa si aerul hranesc clipa de clipa tot ce creste pe pamant-asa lumina cartii da viata neincetat oamenilor,o altfel de viata-cea interioara ,fara de care omenirea n-ar putea exista.Cartea-strigatul literei,caci cu un strigat si un tipat vine pe lume orice copil-miracol al vietii pe pamant.Cartea si sa nu uitati,nu e un obiect oarecare,ci este o fiinta vie alaturi de noi..cartea inseamna sa nu fii singur,cartea inseamna sa nu fii infrant,ea te ajuta sa treci peste durere,te apropie de oamenii care nu te tradeaza-cartea e sfanta......sau cum spunea Arghezi:"Esti ca vioara , singura ,ce canta...."
Cartea ,poate fi,un poem in proza,
..o poveste de la inceput pana la sfarsit ca o rugaciune; rugaciunea celui plecat departe de locul unde s-a nascut, loc pe care il viseaza inca, si de care de fapt nu se va desparti niciodata….
Undeva in muntii Apuseni,intr-un loc uitat de lume……
……..foto Emanuel Tanjala….. o imagine superba,cu o ulita de sat,uitat de lume si o capita de fan!?,asa cum intalnesti in astfel de locuri nebatatorite!?,iar aceastea le-am intalnit intr-o carte...dar,asta e o alta poveste!? O zi minunata!
Cartea ,poate fi,un poem in proza,
..o poveste de la inceput pana la sfarsit ca o rugaciune; rugaciunea celui plecat departe de locul unde s-a nascut, loc pe care il viseaza inca, si de care de fapt nu se va desparti niciodata….
Undeva in muntii Apuseni,intr-un loc uitat de lume……
……..foto Emanuel Tanjala….. o imagine superba,cu o ulita de sat,uitat de lume si o capita de fan!?,asa cum intalnesti in astfel de locuri nebatatorite!?,iar aceastea le-am intalnit intr-o carte...dar,asta e o alta poveste!? O zi minunata!
[size=32]Sa-ti legeni visele de vara, dorintele sublime, implinirile...[/size]
[size=32]...miresmele de tei sa-ti aduca si tie vindecare [size=32]in inima si suflet[/size][size=32]![/size][/size]
[size=32]...miresmele de tei sa-ti aduca si tie vindecare [size=32]in inima si suflet[/size][size=32]![/size][/size]
[size=14]*Sunt momente în viață când simți nevoia unui prieten, chiar de nu-l cunoști, nu l-ai văzut niciodată, dar ști că e acolo și-ți răspunde mereu cu drag... Un prieten adevărat este omul pe care te poți baza, omul care te încurajează spre fapte mărețe, care-ți oprește avântul prin cuvinte dulci inimii ca să nu greșești, care-ți plantează în suflet bunătate prin cuvintele lui, care e în stare să riște chiar prietenia ce vă leagă pentru a te ajuta. Niciodată un prieten adevărat nu te va trăda, umili sau lăsa în urmă, nu! el va ști întotdeauna ce te doare fără să-i vorbești, când ești fericit chiar dacă nu-i zâmbești, el este omul care pot vedea dincolo de aparențele pe care le afișezi zilnic. Cea mai mare calitate a unui prieten este modul în care te ascultă, de multe ori în viață avem nevoie doar să fim ascultați, să ne spunem problemele pentru care cel mai adesea tot noi găsim soluții. Acel prieten este cel care merită să fie căutat, pentru care merită să lupți ca să-l ai, pentru că așa cum spunea și Aristotel "prietenia este un bine indispensabil vieții.
Roagă-te în permanență ca cei din jurul tău să fie fericiți, sănătoși și întreaga lume să fie binecuvântată; cu cât oferi mai multă iubire, cu atât mai multă se va întoarce către tine. Gândurile mele de bine să-ți lumineze fața, să-ți deschidă sufletul, ochii să-ți radieze de fericire și inima să ți se umple de bucurie!
Ruga mea spre Înalturi zboară...
"Doamne...binecuvântează-mi prieteni!"
[/size]
Roagă-te în permanență ca cei din jurul tău să fie fericiți, sănătoși și întreaga lume să fie binecuvântată; cu cât oferi mai multă iubire, cu atât mai multă se va întoarce către tine. Gândurile mele de bine să-ți lumineze fața, să-ți deschidă sufletul, ochii să-ți radieze de fericire și inima să ți se umple de bucurie!
Ruga mea spre Înalturi zboară...
"Doamne...binecuvântează-mi prieteni!"
[/size]
In prezent parohia „Sfintii Trei Ierarhi” este pastorita cu vrednicie de catre parintele Lucian Petroaia, paroh si consilier eparhial pentru invatamant si activitati cu tineretul, de parintele Ionel Rotaru, consilier social-misionar si parintele Gheorghe Petrica. Toti trei continua cu multa dragoste si daruire activitatea inaintasilor lor, pentru mantuirea credinciosilor.
In curtea bisericii se afla un monument al eroilor, unicat in zona Dunarii de Jos, sculptat in marmura de Carara, ridicat dupa primul razboi mondial, mai exact dupa Marea Unire de la 1918. Pe monument sunt inscriptionate numele eroilor enoriasi ai parohiei, cazuti in Primul Razboi Mondial.
In curtea bisericii se afla un monument al eroilor, unicat in zona Dunarii de Jos, sculptat in marmura de Carara, ridicat dupa primul razboi mondial, mai exact dupa Marea Unire de la 1918. Pe monument sunt inscriptionate numele eroilor enoriasi ai parohiei, cazuti in Primul Razboi Mondial.
...SOARELE...PENTRU FLOAREA LUI...Incearca sa ma privesti...Tu nu stii ca nu am suflet, dar pot sa vad lumea, cu toate detaliile ei...Nu ma sperii...Uneori, incerc sa-ti scriu mesaje dar, cumva, scrisul meu nesfarsit si ilizibil nu-ti atrage atentia. Imi doresc sa am companie, sa vorbesc cu cineva...Mi-e dor, sa vorbim...Lacrimile mele, tu, le numesti explozii solare...Banale explozii solare...Lacrimile tale, eu le numesc suferinta, durere, regret si incerc sa le alin...Asa sunt eu, mai sentimental, mai sensibil la durere...Cu toate astea, eu voi fi intotdeauna aici, sa incalzesc pamantul...pentru tine...Aici m-a lasat Dumnezeu...singur...Dar daca nici eu, SOARELE, nu-ti voi putea lumina viata...atunci cine..?!
Pagina 18 din 40 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40
Subiecte similare
» A venit,a venit Toamna
» A venit,toamna
» E, PRIMAVARA !
» Vizualizati primul subiect
» A venit,a venit Toamna
» A venit,toamna
» E, PRIMAVARA !
» Vizualizati primul subiect
» A venit,a venit Toamna
Pagina 18 din 40