A venit,toamna
2 participanți
Pagina 34 din 40
Pagina 34 din 40 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 40
Re: A venit,toamna
Viata se trăiește, nu se cauta , nu se învață. Traieste adevărul, bucuria și iubirea .Ele se afla acolo unde de ești. Liniștea nu este intr-un loc, ci intr-un mod de a fi .Sunt doua zile în care un mai putem face nimic :ieri și mâine. Prezentul este timpul mântuirii. Un om valorează atât cât iubește. Restul e poveste .. Aceeași îmbrățișare și un pupic de seara buna și weekend minunat
Obiceiuri in noaptea de Andrei...........
Vechi de cand istoria...."Crestinii cati nu dorm,cu spaima cheama Pe maica lui Hristos si-aprind grabit Tamaie si-usturoi pe-un vas de-arama." George Cosbuc,Strigoii Din cele mai vechi timpuri,usturoiul a fost folosit ca aliment si...tratament.Originar din Asia Mica,usturoiul este frate bun cu ceapa,prazul si.. zambila. Avem si noi,ca mai toate popoarele europene,o noapte in care spiritele rele isi fac de cap daca nu te pazesti.Noaptea asta e inaintea solstitiului de iarna..22 decembrie,cand noaptea cea lunga,vremea rea,ceata,crengile desfrunzite ajuta vrajile si fapturile intunericului; poate ca sunt pentru unii basme si obiceiuri pline de farmec. Noaptea Andreiului..29/30 noiembrie este a strigoilor in credinta populara,iar cel mai bun scut impotriva lor este usturoiul...de asta in casa unsa in anul precedent de catre fete si baieti cu pasta de usturoi,se aduna toti si fiecare fata aduce cate trei capatani de usturoi si le pun intr-o covata.Langa covata se aseaza una dintre batranele satului,care pazeste usturoiul la lumina unei lumanari.Fetele si baiertii se distreaza,ca la un revelion,iar din cand in cand vin si verifica usturoil din covata...Dimineata,in curte,se incinge hora,se joaca covata si apoi se imparte usturoiul,care se pastreaza la icoana si se foloseste peste an ca leac pentru vindecarea bolilor,impotriva farmeceklor si se fac descantece. V-am scris doar unul dintre obiceiuri,dar sunt mai multe,specifice fiecarei zone a tarii... O seara linistita ,iar eu am sa ma rog la Dumnezeu pentru sanatate fara a recurge la ce am povestit... |
Buna dimineata!
Am mai spus si o sa ma repet, cu ingaduinta si iertare, ca atat cat imi va fi permis sa fiu si eu trecatoare pe cararile vietii, pe care le-am inceput candva… :? ca,diminetile mele sunt dimineti de rugaciune,de dor si drag,de sperante si vise implinite,da ,am uitat,si de aroma de cafea! <3
As putea continua cu diminetile de bucurie,exceptand poate de multe ori, pe cele de tristete si mahnire, care vin cand nu te astepti, si totusi atunci cand vad in jurul meu oameni cu suflet minunat,frumos,cald si bun, cu mesaje lasate de bine si frumos pe blog,ori prin scrisori trimise prin posta,nu pot sa nu -mi bucure si incante privirea,dar mai ales sufletul .
Ce pot sa spun in fata tuturor acestor rasfaturi evidente,asa le consider,decat un :va multumesc sincer cu respect si drag pentru ca in ragazul scurt din preocuparile zilnice va faceti timp sa va ganditi si la mine si ca ma onoreaza,ma bucura.
Binecuvantarile Domnului fie cu toate peste casa si sufletele voastre,dragi prietene virtuale, ale sufletului meu !
Inca odata va multumesc,Adi,Bibi,Mariana,Frezii,Beta,Julia,Adriana.. ca existati ca-mi sunteti zilnic alaturi!
Fiti iubite!
Am mai spus si o sa ma repet, cu ingaduinta si iertare, ca atat cat imi va fi permis sa fiu si eu trecatoare pe cararile vietii, pe care le-am inceput candva… :? ca,diminetile mele sunt dimineti de rugaciune,de dor si drag,de sperante si vise implinite,da ,am uitat,si de aroma de cafea! <3
As putea continua cu diminetile de bucurie,exceptand poate de multe ori, pe cele de tristete si mahnire, care vin cand nu te astepti, si totusi atunci cand vad in jurul meu oameni cu suflet minunat,frumos,cald si bun, cu mesaje lasate de bine si frumos pe blog,ori prin scrisori trimise prin posta,nu pot sa nu -mi bucure si incante privirea,dar mai ales sufletul .
Ce pot sa spun in fata tuturor acestor rasfaturi evidente,asa le consider,decat un :va multumesc sincer cu respect si drag pentru ca in ragazul scurt din preocuparile zilnice va faceti timp sa va ganditi si la mine si ca ma onoreaza,ma bucura.
Binecuvantarile Domnului fie cu toate peste casa si sufletele voastre,dragi prietene virtuale, ale sufletului meu !
Inca odata va multumesc,Adi,Bibi,Mariana,Frezii,Beta,Julia,Adriana.. ca existati ca-mi sunteti zilnic alaturi!
Fiti iubite!
Ai iubit, vreodata, pe cineva?Ai iubit,vreodata, pe cineva, atât de mult încât să îţi doreşti să fii lacrimă, în ochii lui şi să te rostogoleşti pe obraz.. doar pentru a-i atinge buzele?Ai iubit, vreodata, pe cineva, atât de mult încât să te trezeşti noaptea strigându-i numele şi să întinzi mâna, încercând să îl atingi, ca şi cum ar fi acolo, lângă tine?Ai iubit, vreodata, pe cineva, atât de mult încât să vrei să îl scoţi din gânduri, să-l strângi la piept ca şi cum nu ai vrea să îi dai drumul, din braţele tale, niciodată?Ai iubit, vreodata, pe cineva, atât de mult încât să uiţi să respiri de teamă să nu-i striveşti surâsul?Ai iubit, vreodata, pe cineva, atât de mult încât să vrei să-i asterni sufletul pe-un portativ de foc al inimii… pentru a-l purta, mereu în tine, ca pe un cântec fără sfârşit …?Ai iubit, vreodata, pe cineva, atât de mult încât să îţi doreşti să implori timpului … timp pentru a-l putea iubi, măcar pentru o viaţă?Ai iubit, vreodata, pe cineva, atât de mult încât, atunci când îl atingi, să îţi simţi sufletul întreg?
[list=0ahUKEwiRxJfazLzJAhUFjg8KHRluBOYQ_xcIag]
Dorina DrăghiciCântăreațăDorina Drăghici a fost o actriță de revistă și cântăreață română, care a cântat pe scena Teatrului de revistă „Constantin Tănase” din București. A fost soția lui Nicu Stoenescu.[/list]
Wikipedia[/list]
Născută: 18 februarie 1922 (vârsta 93), Craiova[/list]
Dorina DrăghiciCântăreațăDorina Drăghici a fost o actriță de revistă și cântăreață română, care a cântat pe scena Teatrului de revistă „Constantin Tănase” din București. A fost soția lui Nicu Stoenescu.[/list]
Wikipedia[/list]
Născută: 18 februarie 1922 (vârsta 93), Craiova[/list]
Doar....ea...!?
BUN VENIT,TUTUROR DE PRETUTINDENI!
Seara minunata!
Pagina 34 din 40 • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 40